Haberler Baca Temizliği yüzünden 15 hapsi isteniyor

Baca Temizliği yüzünden 15 hapsi isteniyor

 

Evinin bacasını temizlettirmeyen Ayşe Taşhan, misafiri olan annesi ve halasının sobadan sızan duman sonucu ölümünden sorumlu tutuldu

İstanbul Kağıthane'de yaşayan Ayşe Taşhan'ın evine geçtiğimiz günlerde annesi Fatma Kılıç ve halası Habibe Domurcuk misafir oldu. Üşüyen iki yaşlı kadın, Taşhan'dan salonda bulunan kömür sobasını yakmasını istedi. Ayşe Taşhan da annesi ve halasının isteği üzerine sobayı yaktı. Tutuşan kömür sobası bir müddet sonra tütmeye başladı. Bunun üzerine Ayşe Taşhan, evi havalandırmak için pencere ve kapıları açarak eve dolan dumanın dışarı çıkmasını sağladı. Bir süre daha sohbet eden iki kadın, saatin geç olması nedeniyle Taşhan'ın evinde kalmaya karar verdi. Taşhan yatmak için odasına giderken, annesi ve halasına da sobanın bulunduğu odada yatak hazırladı. Sabah uyandığında evin kömür koktuğunu ve salonun kurumla dolduğunu fark eden Taşhan, annesini ve halasının cansız bedeniyle karşılaştı. Yürütülen soruşturmada ifade veren Taşhan, sobanın tütmesi sonuncu gaz zehirlenmesinden vefat eden iki akrabasının ölümüyle ilgili kastı olmadığını savundu. Savcılık, soba içini, boruları ve bacayı yangından koruma yönetmeliğine uygun şekilde temizlemeyerek ihmali davranış sergilediğini iddia ettiği Ayşe Taşhan hakkında iddianame düzenledi. Taşhan'ın olay gecesi tüten sobanın dumanını oda içinden çıkarmakla yetindiği ve gerekli önlemleri almadığı gerekçesiyle annesi ve halasının ölümüne neden olduğu öne sürüldü. 

15 YIL HAPSİ İSTENİYOR 

Ayşe Taşhan hakkında "taksirle ölüme neden olma" iddiasıyla dava açıldı. 15 yıl hapsi istenen Taşhan, önümüzdeki günlerde Ağır Ceza Mahkemesi'nde hâkim karşısına çıkacak. 

www.youtube.com/watch

7/24 Bize ulaşabilirsiniz
İstanbul Merkezimiz
Mecidiye Mah.
Fatih Bulvarı
No 413/3
Sultanbeyli/İstanbul
Telefon Numaralarımız
İstanbul: 0216 496 5 630
Ankara: 0850 433 56 30
Antalya: 0242 311 60 66
E-posta Adresimiz
bilgi@abteknik.com.tr

Copright @ 1998 -2015 - AB Teknik Hizmetler Ltd. Şti.

Bu sitede iyzico ile ödeme yapabilirsiniz.
Whatsapp ile ulaş! Hemen ara!