Haberler Baca yangını korkuttu

Baca yangını korkuttu

  Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, “Vatandaşlarımız Mart ve Eylül aylarında bacalarını mutlaka temizletmeliler. Isınma amaçlı kullanılan katı yakıtların mahalli çevre kurul kararına uygun olması gerekmektedir” dedi. 

Edinilen bilgiye göre yangın, saat 11.00’de Tepecik mahallesinde bir evde çıktı. Mudurnu karayolunda bulunan bir evin çatısından aniden dumanlar yükselmeye başladı. Evin yandığını düşünen mahalle sakinleri hemen itfaiyeye haber verdi. Kısa sürede olay yerine ulaşan Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, alev alan bacaya anında müdahale ederek yangını kontrol altına aldı.

Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, baca yangınlarına karşı vatandaşları uyarırken, “Baca temizliğinin düzenli olarak uzman kişilerce yapılması, ısınma amaçlı kullanılan kömür sobalarının usulüne uygun olarak yakılması gerekiyor. Gece yatmadan önce kömürlü sobaların söndürülmesi, sobalara çok fazla kömür atılmaması, kaliteli kömür kullanılması, can ve mal güvenliği açısından halkımızın bu konularda daha dikkatli ve duyarlı olması gerekiyor. Isınma amaçlı kullanılan katı yakıtların mahalli çevre kurul kararına uygun olmasını istiyoruz. Sobaların mart ve eylül aylarında temizlenmesi gerekmektedir” diye konuştu. 

7/24 Bize ulaşabilirsiniz
İstanbul Merkezimiz
Mecidiye Mah.
Fatih Bulvarı
No 413/3
Sultanbeyli/İstanbul
Telefon Numaralarımız
İstanbul: 0216 496 5 630
Ankara: 0850 433 56 30
Antalya: 0242 311 60 66
E-posta Adresimiz
bilgi@abteknik.com.tr

Copright @ 1998 -2015 - AB Teknik Hizmetler Ltd. Şti.

Bu sitede iyzico ile ödeme yapabilirsiniz.
Whatsapp ile ulaş! Hemen ara!